Hola famílies! Com que aquests dies tenim molt de temps per fer activitats, us seguim fent recomanacions.

Una de les coses que podem fer és llegir un conte, però un conte dóna per molt més, i podem anar més enllà de la lectura.

Tot seguit us donem idees per poder “llegir” un conte d’una manera diferent:

1. HIPÒTESIS (O FER INFERÈNCIES) : Diem en veu alta què ens ve al cap quan llegim el títol i mirem la portada. -Qui són els protagonistes? -Què passarà?
Ho podem apuntar o gravar i al final del conte sabrem si ho hem endevinat.

2. EXPRESSIÓ ORAL: Abans de llegir mirem els dibuixos que hi hagi al conte i expliquem el que hi veiem, així treballarem l’expressió oral.

3. LECTURA : Comencem a llegir… Si és un conte conegut, el podran llegir sols en veu alta. Si encara els costa una mica els podrem ajudar, per exemple, ells seran el nostre eco (mentre nosaltres llegim en veu alta ells van llegint en veu alta, just un segon després de nosaltres) o podran esperar a que l’adult hagi llegit per després fer-ho ells o elles.

4. VOCABULARI: Cal identificar quines paraules no coneixen perquè puguin aprendre el seu significat. Si no saben què vol dir una paraula els podem ajudar a buscar paraules de la mateixa arrel (a quina altra paraula s’assembla?), poden preguntar a algú de casa o poden buscar en un diccionari (http://www.dicdidac.cat/)

5. COMPRENSIÓ: parlem amb ells del que han llegit per assegurar-nos que han entès el contingut del conte.

6. EXPRESSIÓ ESCRITA: un cop acabada la lectura podem fer un petit resum, inventar un nou final, fer la descripció d’un dels personatges, fer la “crítica” i dir si els ha agradat i perquè… 7. CREATIVITAT: Ara, s’ha d’imaginar i aprofitar la història del conte per crear noves activitats; com ara fer un dibuix o altres manualitats, convertir el conte en un còmic, crear una representació teatral (preparar decorats, vestuari, diàlegs) o preparar un conte-contes (explicar-se contes els uns als altres, creant l’ambient adequat). Esperem que ho poseu en pràctica i compartiu amb nosaltres els resultats.

Molts ànims a tots!!