Des d’EPSI, volem oferir aquest servei , amb professionals  formades en  la

 CAPACITACIÓ INTERNACIONAL SNOEZELEN.

Desenvolupat a mitjans de la dècada dels 70 el MSE/Snoezelen es guia pels principis bàsics per enriquir la qualitat de vida de les persones. Aquest enfoc té aplicacions l’ oci, la teràpia i l’educació, es porta a terme en un espai adequat per a totes les persones i, en particular les persones amb necessitats especials.

Tranquil Waters, Alabama 2012

Snoezelen és una contracció en holandès de dues paraules “snuffelen” y “doezelen” que significarien quelcom semblant a “olorar” i “dormitar o relaxar”.

Amb la paraula Snoezelen es fa referència a una intervenció global, destinada a proporcionar a les persones estímuls sensorials que facilitin una sensació de benestar a partir de l’estimulació o relaxació segons els objectius marcats.

UNA MICA D’HISTÒRIA

L’ espai Snoezelen té com un dels seus objectius afavorir l’ús dels sentits, facilitant la vivència d’experiències sensorials riques i vairades.

L’espai Snoezelen s’entén com una sala especialment adaptada amb material tècnicament preparat per proporcionar experiències sensorials diverses.

Destacar que la feina d’estimulació es pot realitzar en mitjans molt senzills i espais molt variats, sense ser especialment en un ambient concret. És per això que és molt important que la persona que condueix la sessió, estigui capacitada i preparada per a dur-la a terme.

L’espai Snoezelen com tal, afavoreix treballar uns objectius determinats i individualitzats al perfil sensorial de cada persona, a més de facilitar la comunicació i l’aparició de conductes adaptades.

A finals de la dècada dels 70, a Holanda es va desenvolupar tot el treball i la filosofia Snozelen, es va estendre ràpidament per tota Europa, sobre tot pels països nòrdics , també a Austràlia, E.E.U.U. i Canada.

Va ser als anys 90 quan aquest treball es va difondre àmpliament a diferents àmbits: científic, terapèutic i d’oci. A Espanya, és a partir de l’any 2000 quan comença el contacte amb el món Snoezelen i, poc a poc, es van ampliant els serveis i variant les aplicacions que pot oferir aquesta manera de treballar.

El concepte Snoezelen assumeix que el món en que vivim és una barreja de sensacions de llum, de sons, d’olors, de gustos i d’experiències tàctils variades. Sensacions a les que tenim accés a partir dels nostres òrgans sensorials: oïda, ulls, nas, boca i pell.

VOLS MÉS INFORMACIÓ SOBRE EL

NOSTRE ESPAI SNOEZELEN?

Escriu-nos i et facilitarem tota la informació que necessitis en vers el nostre espai snoezelen.

  El teu nom (obligatori)

  El teu email (obligatori)

  Assumpte

  El teu missatge

  He llegit i accepto la política de privacitat

  Autoritzo l’enviament del butlletí de notícies.

  INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES
  Responsable del tractament: EQUIP PSICOLÒGIC I LOGOPÈDIC GARRAF, S.L.P.
  Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l'Usuari i enviar el butlletí de notícies.
  Legitimació del tractament: Interès legítim i consentiment de l'interessat/da.
  Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d'obligacions legals.
  Destinataris: Prestadors de serveis o col·laboradors.
  Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d'accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: epsi@epsigarraf.cat
  Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.